AvtomobilizemNasveti in varnostNoviceVarnost

Lexusu tron na področju zanesljivosti

Lexus sedmič zapored izbran za najbolj zanesljivo znamko vozil v okviru britanske letne raziskave What Car?

V raziskavi o vozilih, ki so se v primeru težav najbolje ali najslabše obnesli, vodilne platforme za nakup vozil v Združenem kraljestvu v letu 2023 je sodelovalo skoraj 22 000 voznikov. Rezultati, ki vključujejo 32 znamk in 178 različnih modelov, starih do pet let, so pokazali, da je Lexus dosegel oceno 98,3 %, pri čemer se je upoštevalo ne le število težav, temveč tudi čas, ki je bil potreben za njihovo odpravo, in stroške popravil.

Lexus se je izkazal v vseh kategorijah raziskave, predvsem pa v razredu družinskih športnih terencev, kjer je prva generacija modela NX dosegla 99,8 %, sledila pa sta ji še povsem novi NX z 99,4 % in UX z 99,3 %. Lexus RX se je z 98,6 % uvrstil na odlično drugo mesto med večjimi športnimi terenci. Vsi omenjeni modeli so hibridi s samodejnim polnjenjem – tehnologijo pogonskega sklopa, za katero je raziskava pokazala, da je najzanesljivejša in najenostavnejša za popravilo, če pride do težav.

Limuzina Lexus IS sicer ni več naprodaj, vendar lastniki še vedno cenijo njeno vzdržljivost: z 98 % se je uvrstila na vrh lestvice vozil razreda E.

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button