AvtomobilizemNovice

Lexus ES v leto 2022 s popravki na vseh področjih

Lexus želi s prenovo limuzinskega ES 300h ohraniti stik s konkurenco.

Na evropska tla je pripeljal osveženi Lexus ES 300h, sedaj z več stila, sodobnejšo tehnologijo in izboljšano vozno izkušnjo. Z manjšimi, vendar številnimi popravi želijo ohranjati konkurenčnost s prav tako osveženima BMW serije 5 in Mercedes razred E.

Poglavitne spremembe pri ES-u so se zgodile že pod površjem, kjer saj so mu namenili nove komponente vzmetenja in izboljšane blažilnike, ker prinaša več udobja in stabilnosti pri višji hitrosti. Z varnost bodo poskrbele nove nastavitve zavornega sistema.

Tehnološko plat novitet zastopa par digitalnih zunanjih ogledal in večji 12,3-palčni informacijski sistem, prav tako so nadgradili delovanje inteligentnih LED žarometov, ki samodejno prilagajata snop svetlobe glede na okolico. Izboljšavam niso ubežali asistenčni sistemi, saj lahko sistem samodejnega zaviranja v sili sedaj prepozna tudi kolesarje, vključili so še pomoč pri zavijanju v križišču, ki zaznava vozila in pešce ob zavijanju. V primeru hitrega manevra vam bo ES pomagal pri ohranjanju stabilnosti vozila.

Oblikovne spremembe so za razliko od tehnoloških precej bolj zadržane, vidne praktično le pri novi  maski, rahlo tanjših žarometih in osveženi ponudbi 17- ali 18-palčnih platišč. Podobna zgodba se nadaljuje v notranjosti, kjer poleg novega sredinskega zaslona najdemo le dva nova materiala okrasnih elementov in sveže oblazinjenje v sintetičnem usnju – različica F Sport prejema še dodatno belo oblazinjenje športnih sedežev.

Kot poprej bo pod motornim pokrovom na voljo le hibridni pogonski sklop 300 h, sestavljen iz 2,5-litrskega bencinskega štirivaljnega motorja, elektromotorja in kompaktne baterije, z maksimalno zmogljivostjo 160 kW (218 KM).

Ponudba Lexusa ES ostaja razdeljena na šest stopenj opreme – Comfort, Executive, Business, F Sport, F Sport Premium in Luxury. Že od osnovnega bo ponujeno veliko osnovne opreme, kar je mogoče nadgraditi z zbirko dodatne opreme. Športne navdušence bo razvajala izbira F Sport z več dinamike, odrezavega videza in 19-palčnimi platišči, drugi pa s kromiranimi dodatki prinašajo več umirjenosti ter elegance. Prenovljenega ES 300h pričakujemo predvidoma v začetku prihodnjega leta, ko bodo znane tudi osvežene cene na domačem trgu. Trenutno je najugodnejši model ocenjen na 53.900 evrov.

Žiga Kolman
foto: Lexus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button