AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

LEVC z novim električnim enoprosotorcem

Po londonskem taksiju predstavljajo velikega enoprostorca nove generacije.

Podjetje LEVC, ki stoji za novo generacijo prepoznavnega londonskega taksija, predstavlja novi model L380, s katerim uvajajo inovativno serijo električnih vozil in naznanjajo strateški premik od proizvajalca taksijev do pomembnega igralca na trgu električne mobilnosti. Novi L380 temelji na namenski električni platformi SOA (Space Oriented Architecture) skupine Geely, ki predstavlja napredek v učinkovitosti, varnosti, hitrosti polnjenja in povezljivosti.

LEVC se pohvali z več stoletnim strokovnim znanjem na področju mobilnosti in se dosledno osredotoča na rešitve mestnega prometa in oblikovanje namenskih rešitev za izpolnjevanje družbenih potreb. L380 nadaljuje zapuščino in s svojo napredno ter okolju prijazno ponudbo mobilnosti uvaja nov tržni segment. Z njim postavljajo nova merila na področju prostornosti notranjosti, saj omogoča več konfiguracij sedežev, od šest- do osemsedežne razporeditve.

LEVC L380, ki bo prihodnje leto sprva predstavljen na Kitajskem, je pripravljen tudi na nastop na ostalih svetovnih trgih, izčrpne tehnične specifikacije in podrobnosti pa bodo predvidoma razkrite prihodnje leto. Glede na sorodnost z Volvom EM90, lahko v pričakujemo uporabo velike baterije s kapaciteto 116 kWh in elektromotorja z 276 KM, kar naj bi zagotavljalo prijetne pospeške ter do 730 kilometrov dosega z enim polnjenjem. LEVC-jeva širitev na popolnoma električne modele je skladna s trendi v industriji in postavlja znamko kot vsestranskega akterja v razvijajoči se dobi trajnostnih prevoznih rešitev.

Žiga Kolman
foto: LEVC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button