AvtomobilizemNovice

LEVC razkriva prvi vpogled v razkošnega L380

Britansko-kitajska naveza predstavlja svoj prelomni model.

Podjetje London Electric Vehicle Company (LEVC) je razkrilo prve slike in nekaj informacij glede razkošne in sodobne zasnove ambienta njihovega enoprostorca L380. To bo prvo vozilo iz nove serije pametnih in prostornih električnih modelov s katerimi želi znamka butičnih taksijev preiti v enega izmed vodilnih ponudnikov rešitev s področja e-mobilnosti.

L380 bazira na platformi SOA (Space Oriented Architecture), ki je po besedah snovalcev prilagojena električnim vozilom z namenom zagotovitve kar največje prostornosti z obilo razkošja. Vozilo je zaradi vsestranskosti namenjeno tako družinam kot poslovnim uporabnikom.

Kreatorji L380 so navdih črpali iz luksuznih letalskih potovanj, kjer bodo na udobne letalske sedeže prevlečene s pol-anilinskim usnjem posedli do največ osem oseb. V določenih izvedenkah bo mogoče iz sedežev ustvariti tudi posteljo, v vsakem primeru pa bo preostanek ambienta tvorjen iz alkantare, kromanih dekorativnih elementov in kristalov.

Izstopata tudi lebdeča armaturna plošča in več kot dva kvadratna metra velika panoramska steklena streha s samozatemnitveno funkcijo, piko na i pa postavijo medkulturne podrobnosti kot so zračniki v obliki tradicionalnega kitajskega ruji dekorativnega elementa pa do svetlobnega učinka, ki ponazarja metrski dež z integriranimi londonskimi znamenitostmi Tower Bridge in Big Ben. Enoprostorec bo sprva predstavljen na Kitajskem, na evropskih tleh pa se ga lahko pričakuje v dveh letih.

Blaž Likovič
foto: LEVC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button