AvtomobilizemNovice

Elva izpod rok Noviteca s preko 900 konjskimi močmi

Ko McLaren Elva ni dovolj ekskluzivna, priskoči na pomoč Novitec.

Pri nemškem tunerju Novitec že desetletja predelujejo najbolj ekskluzivne avtomobile, tokrat so se lotili enega izmed najbolj omejenih McLarnov tega časa, izdelanega v 149 primerkih. Za brezstrešnega športnika Elva so pripravili sveženj nadgradenj, ki prinaša novo raven zmogljivosti.

Britanskega hiperšportnega roadsterja brez strehe in vetrobranskega stekla poganja 4-litrski V8 motor podprt z dvema turbopolnilnikoma, ki po poigravanju Novitecovih inženirjev zmore neverjetnih 919 KM in 888 Nm navora. Rezultat so neverjetni pospeški do stotice pod mejo treh sekund in najvišja hitrost več kot 330 km/h. Za lažje krotenje zajetne konjenice, so Elvi namenili nov komplet vzmetenja, ki hkrati poskrbi za bolj nastopaški videz z 20 mm nižjim podvozjem in lahkotna kovana platišča.

Za oblikovanje in izdelavo platišč, ki v primeru Elme merijo 20 palcev spredaj in 21 palcev zadaj, so sodelovali s priznanim podjetjem Vossen, na voljo so v kar 72 različnih barvah ter z brušenim ali poliranim zaključkom. McLaren Elva je brez dvoma med najbolj neobičajnimi hiperšportniki, predvsem zaradi pomanjkanja kakršnekoli strehe ali stekel, obenem ponuja posebno vozno dinamiko zavoljo sredinske namestitve pogonskega sklopa. Za doseg prej omejenih številk zmogljivosti so namestili nov priključni modul N-Tronic za nadzor motorja in kompletno nov izpušni sistem s prostim pretokom ter boljšo toplotno izolacijo. Po željah kupcev lahko mojstri pri Novitecu celovito preoblečejo notranjost v kakovostno usnje ali alkantaro, v neskončnih barvnih kombinacijah.

Žiga Kolman
foto: Novitec

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button