AvtomobilizemNovice

Letošnji London Concours bo ekstaza za ljubitelje cestnih eksotov

Tam bo tudi ultra redki Schuppan 962.

V angleški prestolnici se bo prihodnji teden odvil precej znani avtomobilistični dogodek London Concours, ki ljubitelje cestnih ekskluziv ponovno ne bo pustil na cedilu. Mi smo preverili repertoar prijavljenih vozil in pritrjujemo gastronomskemu jedilniku za vse lačne oktanov.

Začnimo kar z glavno jedjo, ki se bo pripeljala v obliki ultra redkega Schuppana 962 CR P1 iz leta 1991. Dotični voz, ki obstaja v šestih primerkih, je sestavil avstralski dirkač Vern Schuppan in to samemu sebi v čast. V letu 1983 je namreč osvojil tako 24h Le Mansa kot japonski naslov v karavani športnih prototipov, obe tituli pa je privozil izza volana Porscheja 956.

Njegov 962 ima sredinsko nameščen 3,3-litrski bokser agregat s 608 KM kar ob le 1.050 kilogramih mase ustvari brutalno zmogljiv avtomobil. Motor je seveda vzet iz Porscheja 962, le da ima še nekoliko povečano prostornino. Vozilo je stotico z mesta prečilo v dobrih treh sekundah in pol, medtem ko naj bi končna hitrost znašala zavidljivih 370 km/h. Že v letu 1994 so za posamezen primerek zahtevali milijon in pol ameriških zelencev, zato je bil to svojčas bržkone en izmed najdražjih štirikolesnikov na Zemlji.

Med preostale eksote, ki jih boste lahko v Londonu v zameno za slabih 50 evrov videli na lastne oči, smo uvrstili še Bugatti Veyrona Vitesse v izredno redki World Record Car izdaji, ikoničnega McLarna P1 ter nenazadnje še recimo McLarna 675 LT in Porsche Carrero GTZ. Seznam je seveda precej pester in ker velja, da je toliko želja kot vprašanih, vas preusmerjamo na spletno stran dogodka TUKAJ, kjer lahko preverite vse »nastopajoče« po dnevih dogodka.

Blaž Likovič
foto: LCE

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button