AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Legendarni japonski prototip išče novega lastnika

Bi v garaži gostili Subaru Imprezo 22B?

Četrt stoletja stara prvi prototipni model Subaru Impreze 22B išče novega lastnika, in z zgolj 70 kilometri (ne tisoč, temveč samo 70!) zagotovo ne bo poceni.

Subaru Impreza je s svojo bogato zgodovino med najbolj priljubljenimi vozili ljubiteljev zmogljivih klasik, zato bo dotični voz zagotovo požel izredno povpraševanje. Gre za razstavni prototip, ki je v letu 1997 serijo 22B predstavil na domačem salonu v Tokiu. Subaru je izdelal pet prototipov za namen svetovnih premier in omenjena Impreza je nastala kot prva med njimi. Vgrajen ima 2,2-litrski turbobencinski štirivaljni bokser z 280 KM, ki celotno moč prenaša na simetrični štirikolesni pogon. Podvozje tvorijo Eibachove vzmeti in Bilsteinovi blažilci, medtem ko so za kovana platišča poskrbeli pri podjetju BBS.

Vozilo je v svoji zavidljivi zgodovini zamenjalo kar nekaj lastnikov, od uradnega Subaruja na Japonskem, pa vse do podjetja Prodrivi in nenazadnje tudi zasebnega zbiratelja. Za lastništvo se boste lahko potegovali ta petek, 18. avgusta, ko se bo odvila dražba Bonhams Quail v predmestju kalifornijskega mesta Monterey. S seboj vzemite debelo denarnico, saj je pričakovana končna cena ocenjena na pol milijona evrov.

Blaž Likovič
foto: Bonhams

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button