AvtomobilizemNovice

Legendarni Hrošč za novo dobo

Milivié 1 je s ceno 570 tisoč evrov svetlobna leta daleč od ljudskega Beetla.

Avtomobil na fotografijah s precej poznano obliko sliši na ime Milivié 1 in je nekakšna sodobna restomod reinkarnacija legendarnega Volkswagna Beetle ali Käfer. Za razliko od ljudsko dostopnega originala, je moderniziran model s ceno kar 570 tisoč evrov, čisto druga zgodba.

Gre za idejnega otroka nemškega podjetnika Jonathana Englerja, katerega opisujejo kot aktivnega, inovativnega umetniškega inženirja, z vizijo reinkarnacije pozabljenih nemških avtomobilskih ikon s sodobno tehnologijo in do najvišjih standardov. Svoje znanje in izkušnje je pridobil ob študiju inženiringa motošporta, gradnji svoje lastne hiše, osvojil je celo nemško mladinsko prvenstvo v kartingu in gostil največji modernistični festival v svojem domačem kraju.

Kakorkoli, svoje ideje bo zapečatil pri 22 primerkih unikatnega sodobnega hrošča, zasnovanega na klasičnem modelu 1303, ki nato prestane preko tisoč ur preoblikovanja do končnega produkta. Milivié si z osnovno praktično deli le nekaj kovinskih delov strukture in dna vozila, čeprav sta tudi ti dve področji izdatno modificirani.

Predvsem zaradi vgradnje novega pogonskega agregata, natančneje 2,28-litrskega štirivaljnega bokserja iz zračno hlajenega Porscheja 911, povezanega s samodejnim menjalnikom z obvolanskima ročicama. Zaenkrat še ni govora o moči motorja, a pričakujemo lahko drastično povečanje zmogljivosti v primerjavi z originalom.

Pod površjem novodobnega Beetla se kot pričakovano skriva povsem preoblikovano vzmetenje z nastavljivimi blažilniki, dodatne ojačitve in nenazadnje zavore dirkaškega pedigreja, skrite za 19-palčnimi lahkimi aluminijastimi platišči. Kljub razmeroma ohranjeni zunanji podobi, je notranjost kompletno modernizirana s steklenim panelom z dvema 12,3-palčnima zaslonoma in elegantnim počiščenim dizajnom brez fizičnih tipk, obenem bomo znotraj našli štiri individualne školjkaste športne sedeže.

Po govoricah sodeč, lahko dostave prvih primerkov Milivié 1 pričakujemo že julija prihodnje leto, proizvodnja naj bi se nadaljevala vse do prvih mesecev leta 2025.

Žiga Kolman
foto: Milivié Automotive

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button