AvtomobilizemNovice

Legendarni Ferrari 250 GT SWB prerojen

Britanski ustvarjalci norega Nissan Juke R so se lotili pregrešno dragega Ferrarija.

Ste si vedno želeli Ferrarija 250 GT SWB vendar na računu nimate desetine milijonov evrov ali pa ste preprosto preveliki za udobno manevriranje športnika iz šestdesetih? Pravi odgovor ima oddelek Short Wheelbase podjetja RML. Ustvarjalci divjega Nissana Juke R so se lotili projekta sodobne reinkarnacije legende klasičnih avtomobilov.

Pod kožo elegantne moderne interpretacije 250 GT se skriva 5,5-litrski V12, povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, prenesen iz Ferrarija 550 Maranello. V primeru modela Short Wheelbase proizvede 484 KM in 568 Nm navora, kar je dovolj da se 1.470 kilogramski športnik do stotice požene v 4,1 sekundah in doseže maksimalno hitrost 298 km/h. Po mnenju RML ne gre za zmogljivost superšportnega avtomobila, a vseeno ni počasen, v primerjavi s 550 je pospešek skrajšan za pol sekunde.

“Short Wheelbase ni bil nikoli zasnovan za konkuriranje pospeševanja ali najvišje hitrosti tipičnega superšportnega avtomobila,” pravi izvršni direktor RML Michael Mallock. »Naš avtomobil stopa korak nazaj od tega, in čeprav je vsekakor hiter, je bil naš poudarek na ustvarjanju sproščene vozne izkušnje z manj tehničnega posega, hkrati pa je dovolj udoben in praktičen za redno uporabo na modernih cestah.«

Celotna karoserija je izdelana iz ogljikovih vlaken, sedeža pa sta električno pomična, kar ponazarja, da ne gre za poskus poustvaritve originalnega 250 GT. Njegova bistvena prednost je udoben sedalni položaj tudi za voznike visoke skoraj dva metra, česar klasika ne ponuja. Med drugim so sodobnega 250 GT oborožili z navigacijskim sistemom, klimatsko napravo, povezljivostjo s pametnimi telefoni in obveznimi nosilci pijače.

Nadaljnji podatki, kot je recimo nadvse pomembna cena, bodo razkriti naknadno. Short Wheelbase bo na žalost omejen projekt, RML jih namerava izdelati le 30.

Žiga Kolman
foto: RML Group

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button