AvtomobilizemNoviceNoviceTehnikaZanimivosti

Laura bo še boljša!

Škodin glasovni pomočnik Laura je zdaj izboljšan z možnostjo ChatGPT.

Funkcionalnost Škodinega glasovnega pomočnika Laura se je z integracijo tehnologije Chat Pro tehnološkega partnerja Cerence znatno razširila. Funkcija Chat Pro je poleg že prej dostopnih virov informacij zdaj neposredno povezana z naprednim orodjem umetne inteligence ChatGPT, ki odgovarja na vprašanja, ki presegajo obseg Laurinega prvotnega znanja. Funkcija je zdaj na voljo v modelih družine Škoda Enyaq z novo različico programske opreme 4.0, ki je bila izdana za modelno leto 2024, v novi generaciji vozil Škoda Superb in Kodiaq ter v posodobljeni različici vozila Škoda Octavia. Podatki o uporabniku in vozilu so vedno varni.

Škodina glasovna pomočnica Laura zdaj vključuje ChatGPT, kar izboljšuje njene funkcionalnosti in hkrati ohranja stroge standarde varovanja podatkov. Nadgradnja razširja Laurine zmogljivosti, ki presegajo prejšnje glasovne ukaze, in ji omogoča odgovarjanje na vprašanja, ki zajemajo različne teme. Če se vprašanje ne nanaša na kategorije “Vozilo”, “Podatki”, “Vreme”, “Novice”, “Šport” ali “Delnice”, bo samodejno preusmerjeno na Chat Pro, ki je povezan s ChatGPT. Kadar koli bo klepetalni robot uporabljen kot vir, bo Laura v odgovoru navedla “Po podatkih ChatGPT …”.

Nadzor uporabnika nad glasovnim pomočnikom ostaja nespremenjen, funkcijo pa je mogoče deaktivirati prek nastavitev zasebnosti v infozabavnem sistemu vozila. Vendar je v modelih Enyaq, ki podpirajo to funkcijo, vedno aktivna. Pomembno je, da ChatGPT ne dostopa do podatkov o vozilu ali osebnih podatkov; vse zahteve se obdelujejo anonimno, interakcije pa se takoj zatem izbrišejo, da se zagotovi najvišja raven varstva podatkov. Trenutno podprti jeziki so angleščina, španščina, češčina in nemščina.

Boštjan Praprotnik
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button