AvtomobilizemNovice

Land Rover Defender za 75 let uspehov

Novi Defender 75th Limited Edition bo na voljo v izvedenkah 90 in 110.

Land Rover bo naslednje leto praznoval 75. obletnico ustanovitve, a praznovanja začenjajo nekoliko bolj zgodaj, s prihodom posebne serije Defenderja 75th Limited Edition. Land Rover že od leta 1948, s predstavitvijo Series I na avtomobilskem salonu v Amsterdamu, izdeluje pristne 4×4 avtomobile, ki predstavljajo pravo širino zmogljivosti v celotni modelni paleti. Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar in Range Rover Evoque opredeljujejo globalne sektorje SUV.

Defenderja 75th Limited Edition je mogoče že naročiti v pomanjšani 90 ali prostornejši 110 izvedenki, od standardnega povprečja bo izstopal po Grasmere zeleni barvi, ki se razprostira tako na karoseriji, kot v notranjosti. Sedi na svežih 20-palčnih aluminijastih platiščih z enakim barvnim zaključkom, na katera so nataknjene terenske pnevmatike. Za češnjico na vrhu torte poskrbijo unikatne 75 Years grafike, odbijača odeta v Ceres srebrno barvo in serijsko zatemnjena stekla.

Kabina jubilejnega Defenderja se ponaša z manjšimi olepšavami v obliki lasersko vgraviranih napisov 75 Years na armaturni plošči, sedeži prevlečenimi v Resist Ebony črno tkanino in sredinsko konzolo odeto v robusten material. Ker je Defender za 75. obletnico zasnovan na stopnji opreme HSE, se pohvali s standardno kamero s 3D pogledom, zračnim vzmetenjem, tehnologijo Terrain Response za boljšo dinamiko na brezpotju, Meridian ozvočenjem, LED žarometi in 11,4-palčnim Pivi Pro informacijskim zaslonom.

Za pristno doživetje narave sta na seznamu dodatne opreme zložljiva platnena streha ali premična panoramska s strešnimi nosilci, za udobje pa bodo skrbeli 14-smerno nastavljivi ogrevani sedeži in tripodročna klimatska naprava. Defenderja 75th Limited Edition bosta poganjala P400e priključni-hibrid s 400 KM in 640 Nm navora ali D300 blago-hibridni dizel s 300 KM. Ne glede na izbiro pogona, bo menjalnik vedno osemstopenjski samodejni, prenos pa se vselej prenaša na štiri kolesa. Kupce bodo ob nakupu jubilejnega Defenderja navdušili še unikatna ročna ura, nahrbtnik in majica z obeležilnim napisom.

Žiga Kolman
foto: Land Rover

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button