AvtomobilizemNovice

Land Rover Defender 90 Prototype X je za vse lačne pozornosti

Britanski tuner Kahn Design je pokazal Defenderja po svojih zamislih.

Britanski tuner Kahn Design ni neznanka na radarju tamkajšnjih premožnežev, ki si želijo izdatno oplemenititi svojo štirikolesno kočijo. V njihovi garaži stilsko in tehnloško nadgradijo vozila praktično vseh najbolj prestižnih znamk – tako športnih kot butičnih. Tokrat so se lotili relativno »ugodnega« vozila in sicer Land Roverja Defender 90, ki so mu na koncu nadeli oznako Prototype X.

Gre za prototipni primerek, ki so ga ustvarili v sodelovanju s hčerinsko firmo Chelsea Truck Company. Za osnovo so vzeli model Defender 90 P400 X-Dynamic, ki so ga odeli v zloveščo, skoraj terminatorsko podobo. Zamenjali so bohoten pokrov motorja in mu vgradili štiri odprtine za zajem hladilnega zraka, na maski zožili luči in jih s tem zaostrili, namestili velik strešni spojler v obliki črke V, dodali dvojni strešni ščit z LED svetili in tako ustvarili agresiven retro videz. Voz je obut v posebna 22-palčna kovana platišča v črni satenasti barvi, ki dopolnijo temno podobo z zatemnjenimi stekli vred.

Ambient je odet v temno modro usnje, preostanek pa ostaja v prvotni podobi svojega izvirnika. Cena za enega in edinega Defenderja 90 Prototype X? Šef tunerske hiše Afzal Kahn ga je ovrednotil na 121 tisočakov, saj je menda zanimanje med Defenderjevimi ljubitelji precejšnje.

Blaž Likovič
foto: Kahn Design

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button