AvtomobilizemNovice

Lamborghinijev priključni hibrid z absolutno vozno izkušnjo

VIDEO: Kar 13 voznih profilov pri prvem »bikovem« električarju.

Pri Lamborghiniju nas konstantno držijo v pripravljenosti, saj v slogu povečevanja napetosti pred dokončno premiero redno servirajo opise tehnologije, ki bo zajeta v prihajajočem priključnem-hibridu. Ta se trenutno še sramežljivo skriva pod tovarniško oznako LB744, in še preden steče v avtomobilsko areno hibridnih superšportnikov so nam Italijani predstavili možnosti delovanja bencinsko-električnega pogona.

Ta bo v osnovi nudil kar 13 voznih profilov, ki vključuje tudi štirikolesni povsem električni način delovanja. V demonstracijskem videu so predstavili načine Citta Hybrid, ki ustreza vsakodnevnim urbanim potrebam in kar največjemu udobju, zato večinoma poteka v zgolj električnemu štirikolesnemu eAWD načinu. Ko se podate na daljše relacije bo najbolj optimalen način Strada Hybrid, ki na uglajen način kombinira zmogljivost in udobje. Na drugi strani je način Sport Recharge, ki kombinira zmogljivost obeh pogonov ter nadalje regenerira kar največ energije preko prve osi vozila. Za primer, ko se boste v dinamični vožnji povzpeli na gorski prelaz poln ostrih zavojev recimo.

 

Kot najbolj zmogljiv način delovanja se šteje Corsa Performance, ki iz oktansko-električne simbioze iztisne vse kar ima pogonski dvojec za ponuditi – vseh 1.015 KM torej! Nevarno zajetna konjenica, ki jo velja sprostiti le na dirkališču. Kako bo LB744 izgledal in kakšno ime mu bodo nadeli pa bomo izvedeli v kratkem.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button