AvtomobilizemNovice

Lamborghini preobraža identiteto znamke

Italijanski bikci predstavljajo nov retro navdahnjen logotip.

Lamborghini razkriva novo podobo svojega simboličnega logotipa, ki je prva posodobitev po več kot dveh desetletjih. Prenova izhaja iz strateške pobude Direzione Cor Tauri, katere cilj je uskladiti vizualno identiteto znamke z njenimi temeljnimi vrednotami, kot so pogum, nepredvidljivost in pristnost, ki jih objema širše poslanstvo “Driving Humans Beyond”.

Kot del preobrazbe, osredotočene na trajnost in zmanjšanje ogljičnega odtisa, želijo pri Lamborghiniju vzpostaviti močno povezavo s prihodnjimi generacijami in služiti kot svetilnik navdiha za inovacije. Prenovljeni logotip vsebuje širšo pisavo Lamborghini in barvno shemo, za katero so značilni minimalistični črno-beli odtenki, ki potrjujejo prepoznavno identiteto. Rumeni in zlati poudarki vnašajo živahnost, znameniti emblem bika, ki predstavlja Lamborghinijevo moč in surovost, pa je doživel pomembno preobrazbo, saj je zdaj na digitalnih platformah prikazan ločeno od tradicionalnega ščita, da bi dodatno povečali njegovo vidnost in pomembno vlogo.

Poleg logotipa Lamborghinijeva sprememba blagovne znamke zajema vse vidike njegove vizualne identitete. Nova uradna pisava povzema gladke linije in oglatost Lamborghinijevih vozil, uporabljena bo za korporativno komuniciranje. Poleg tega bo izdan svež nabor ikon, razvit v sodelovanju z oblikovalskim oddelkom Centro Stile, enotno umeščen v digitalno okolje. Pomembna strateška prenova poudarja Lamborghinijevo zavezanost k sprejemanju inovacij in začrtovanju nove drzne prihodnosti. S ponovno uskladitvijo vizualne identitete s cilji programa Direzione Cor Tauri se Lamborghini postavlja v ospredje preobrazbe v avtomobilski industriji.

Žiga Kolman
foto: Lamborghini

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button