AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Lamborghini Huracan je v odpis poslal golobradi 13-letnik

Kako se je osnovnošolec znašel v V10 stroju?

Iz Vancouvra v Kanadi prihaja nenavadna vest o popolnoma uničenem Lamborghini Huracanu, ki velja za V10 dirkaški gral, v onostranstvo pa ga je poslal golobradi gospodič, ki še ni vpisal prijave za srednjo šolo.

Povezava najstnika z lastnikom avtomobila ni jasna, domnevno pa je lahko dobil dostop do ključev tako, da se je predstavljal kot posrednik pri načrtovani prodaji vozila. Lastnik Lamba se več kot očitno ni zavedal, da je oseba, ki ji je izročili ključe, stara komaj 13 let.

Neimenovani kanadski najstnik je v hladni in deževni noči pobral prijatelja in se s Huracanom odpeljal na vožnjo, pri čemer je le nekaj metrov ob prvem speljevanju izgubil nadzor in zletel v jarek ob kanadski avtocesti. Mladoletni dvojec v nesreči k sreči ni bil poškodovan, vendar je bila po besedah narednika Chrisa Biglanda iz policije West Vancouver povzročena “znatna materialna škoda”. Slika s prizorišča nesreče prikazuje Huracana v zelo žalostnem stanju, z dobesedno odtrganim sprednjim delom in precej poškodovanim zadkom.

Dotični Huracan se je prodajal za 205 tisočakov, po novem pa sodi zgolj v staro železo in morda nekaj uporabnih kosov. Mlečnozoba fantiča sta s prizorišča nesreče še pobegnila, vendar so ju lokalni možje postave kaj hitro izsledili. Pogumnež, ki seveda še nima opravljenega vozniškega dovoljenja, se sooča z obtožbami prehitre in nepazljive vožnje, pobega s kraja dogodka in nenazadnje tudi vožnje brez vozniškega dovoljenja.

Blaž Likovič
foto: YT, Policija Vancouver

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button