AvtomobilizemNovice

Konec meseca prihaja prostorni Land Rover Defender 130

Dolgo načrtovana podaljšana različica Defenderja z osmimi sedeži je tik pred vrati.

Vohunski fotografi so že večkrat v objektiv ujeli testnega Land Rover Defenderja 130, sedaj podjetje tudi uradno potrjuje njegov prihod, premiera je napovedana za konec meseca. Kot že prva fotografija nakazuje, se bo Defender 130 ponašal s podaljšano karoserijo, s čimer bo postal najbolj prostorna izvedenka do sedaj.

Njegova največja prednost pred manjšima petsedežnima modeloma 90 in 110, bo dodatna vrsta sedežev, tako bo v celoti na krov sprejel kar osem potnikov. Iz mnogih fotografij lahko razberemo, da takšnega povečanja prostornine niso dosegli s podaljšanjem medosne razdalje modela 110, temveč so le razpotegnili zadnji previs, z dodatkom večjih stranskih stekel, ki se raztezajo povsem do konca vozila.

Koliko centimetrov bo Defender 130 pridobil v dolžino še ni znano, a številni poznavalci predvidevajo skupno dolžino 5,1 metrov, torej 342 mm več od Defenderja 110 in 227 mm več od glavnega konkurenta, Mercedesa razred G. Prav tako skrivajo podatke o pogonskih sklopih, ki bodo povsem verjetno skladni s preostalo ponudbo, kjer najdemo 3-litrskega šestvaljnega vrstnega dizla in 3-litrskega šestvaljnega bencinarja, oba s podporo blago-hibridnega sistema ter priključnega hibrida z oznako P400e. Land Rover bi lahko postregel tudi s 5-litrskim V8 s kompresorjem in 525 KM.

Kar so že potrdili, je začetek sprejemanja naročil tako po veliki premieri, kakšne bodo cene še ni znano, nobeno presenečenje ne bo, če bodo precej bolj zasoljene kot pri manjšem Defenderju 110, ki je pri nas s 3-litrskim motorjem ocenjen na bolečih 92 tisočakov. Razlog za velik cenovni poskok tiči v njegovem položaju v paleti, saj bo predstavljal najbolj prestižno obliko Defenderja, na voljo le z višjimi stopnjami opremljenosti.

Žiga Kolman
foto: Land Rover

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button