AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Ko zaseženo vozilo postane policijsko …

… in to ne kar eno!

Številni prebivalci se čudijo, v kakšnih avtomobilih se prevažajo dilerji. V Sloveniji zasežena vozila pogosto končajo v stiskalnici, medtem ko so preko Luže našli bistveno bolj smelo (in modro) rešitev.

Urad šerifa na Floridi je namreč pred časom zasegel Chevroleta Corvette C7 Z06, ki je bil v lasti lokalnega prekupčevalca s prepovedanim blagom. In zakaj bi tako lep in drag avtomobil uničili, če ga lahko uporabijo za lastne potrebe? In tako so Corvetto raje oblepili s policijskimi napisi in jo predstavili množici.

Avtomobil s 6,2-litrskim V8 agregatom in 650 KM sicer ne bodo uporabljali za policijske pregone, ki smo jim bili priča v filmih tipa Need for Speed, temveč bodo dotično Corvetto uporabljali predvsem v promocijske namene. Najnovejša policijska pridobitev je tudi povsem zgledno opremljena z vsemi sirenami in lučmi (pri režah hladilnika, vetrobranskem steklu, ob straneh, na zadnji strani …), slednja posodobitev pa ni šla na račun davkoplačevalskega denarja, temveč imajo šerifi poseben sklad, ki je namenjen ravno ozaveščanju javnosti o pomembnosti njihovega dela. Kakšno pa je vaše mnenje?

Boštjan Praprotnik
foto: Escambia Sheriff

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button