AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Ko vam zasežejo Ferrarija F40 …

… ker nimate zavarovanja.

Lastniki Ferrarijev navadno izstopajo že brez vozila. Ko vprežete italijanskega „staljona“ po cesti, verjetno ni potrebno izgubljati besed, da boste opaženi na vsakem koraku. Če je to še legendarni (in pregrešno drag) F40, se morate zavedati, da se bodo ljudje ozirali za vami … Tudi tisti v uniformah!

In prav to se je zgodilo novopečenemu lastniku F40 v Lowestoftu (VB). Policija ga je (verjetno) najprej slišala, zatem opazila, pozvala k pregledu dokumentov … in glej ga zlomka. Možakar ni imel zavarovanega vozila. Ker se možje na Otoku pač ne šalijo, so mu vozilo odvzeli (in shranili), dokler ni uredil vseh potrebnih dokumentov za vožnjo po cesti.

Verjetno se sprašujete, kaj hudiča je gospodič mislil, da ni zavaroval takšnega vozila? Razlog je preprost. Želel ga je transportirati preko luže (v Miami) in pri tem verjetno začutil otroško navdušenje (mi ga seveda več kot razumemo) ter se kar takojci pognal po cestah. K sreči se je njegova saga hitro in uspešno zaključila, vozilo je zavaroval in še isti dan prevzel odpeljanega lepotca. No, britanski proračun je bogatejši za 150 GBP.

Boštjan Praprotnik
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button