AvtomobilizemNovice

Ko se Phantoma loti nemški Spofec

Novitecova podznamka Spofec je športno preobrazila britanski simbol prestiža.

Rolls-Royce Phantoma je že skoraj nemogoče narediti še bolj ekskluzivnega, vendar nekaterim predelovalcem to redno uspeva. Med zadnjimi ustvarjalci je nemška skupina Spofec, del znamke Novitec, ki je povsem preobrazila podobo luksuzne britanske križarke.

Če se s Spofec Phantomom slučajno kdaj srečamo na cesti, ga bomo najprej prepoznali po zajetnih poliranih 24-plačnih platiščih Spofec SP3, razvitih v sodelovanju s priznanim ameriškim proizvajalcem Vossen. Ta so poleg predstavljenih kosov strankam na voljo v različnih zaključkih in 72 barvnih odtenkih. Poleg platišč so Phantoma okrasili z dinamičnim karoserijskim paketom, ki mu daje nekaj športnega pridiha, hkrati so za 40 mm znižali zračno vzmetenje in povečali zmogljivost pogonskega sklopa. Natančno prilegajoči aerodinamični dodatki so izdelani iz lahkotnega ogljikovega kompozita.

Sprednja maska z integriranim krilcem nadomešča serijski odbijač in mu daje še bolj prepoznaven videz, na pokrovih blatnikov za sprednjimi kolesnimi loki so poudarjene oznake Rolls-Royce. Celoten paket je na voljo tudi za različico EWB s podaljšano medosno razdaljo. Ekstravaganten videz zaokrožata zadek, ki je prav tako oblikovan kot en kos, in manjši spojler na prtljažniku.

Mogočen 6,75-litrski V12 podprt z dvema turbinama po nadgradnji premore 504 kW (685 KM) in kar 1.010 Nm navora –standardni model zmore 84 kW (114 KM) in 110 Nm navora manj. Zajetna konjenica je na voljo že pri 1.600 vrtljajih na minuto, pospešek do stotice pa kljub ogromni masi znaša prijetnih 5 sekund, najvišja hitrost pa je zaradi varnosti omejena na 250 km/h.

Žiga Kolman
foto: Spofec

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button