AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Ko mimo švigne 330 km/h krogla Mercedes-AMG E63 S

332 km/h proti 70 km/h.

Autobahn je nekaj, kar obožujejo številni bencinski navdušenci izven Nemčije. Ideja hitrostno neomejenih avtocestnih odsekov se zdi bizarna, eksotična in na nek način briljantna, kar pa skoraj verjetno ne bo trajalo večno. Iz Nemške vlade redno kapljajo novice o kampanjah za prekinitev teh pravil, a zaenkrat so nam užitki še dovoljeni.

Obstajajo celo Youtube kanali posvečeni hitremu dirjanju z novimi avtomobili, vendar je le malo posnetkov prehitevanja pri izredno visoki hitrosti. Dotičen videoposnetek jih ima kar nekaj, posnetih iz Mercedesa razred E kabriolet (z zloženo streho, kakopak) pri hitrostih 70, 80 in 100 km/h. Mimo je švigal Mercedes-AMG E63 S karavan, predelan s strani podjetja GAD-Motors, ki je vozil precej hitreje. Vsaka vožnja je krepko presegala mejo 300 km/h, najvišja dosežena hitrost je bila kar 332 km/h.

Takšna razlika v hitrosti poskrbi za dramatične posnetke, pravih občutkov potnikov v počasi premikajočem E kabrioletu pa video žal ne more najbolje opisati. Sicer podatkov o obsegu predelave na E63 S nimamo, bi pa znal bit že sam izklop omejevalnika hitrosti pri takšnem stroju dovolj za doseganje norih hitrosti.

 

Žiga Kolman
foto: Speedozer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button