AvtomobilizemGospodarska vozilaNovice

Ko klasična GMC Sierra AT4 pač ni dovolj

VIDEO: Hennessey predstavlja nadgradnjo nedavno prenovljene Sierra oziroma Silverada.

Ljubitelji ameriških tovornjakov zastrižemo ob omembi GMC Sierre oziroma njenega dvojčka Chevrolet Silverada. Gre za dva skoraj identična pickupa pod okriljem General Motorsa, ki ju razlikuje le drugačna podoba oblačil in ambienta, medtem ko drobovje ostaja praktično enako. Jenkiji oba uvrščajo v »full size pickup truck« razred, zato ju na evropskih tleh ne gre iskati povsod.

Kakorkoli, od leta 2019 sta na voljo v svoji četrti generaciji, ki je vsako leto deležna nekaj novitet in pri Hennesseyu so pograbili lani osveženo Sierro AT4, robustno zabeljen tovornjak, ki ima v nosu nameščen 6,2-litrski V8 atmosferski agregat s 426 KM in 624 Nm navora. Ker to fantov in deklet iz osrednjega juga ZDA ne prepriča, so agregatu nadeli prisilno polnjenje in iz njega iztisnili 650 »konjičev«.

Končne cifre so nadgradili na 659 KM in 892 Nm navora, zato poimenovanje Goliath 650 pravzaprav kar priteče takšni terenski pobalinski zveri. Se vam zdi prav absurdno? Potem si morda oglejte ponudbo kitajskih električnih vozil …

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button