AvtomobilizemNovice

Kmalu se bo predstavil Bugattijev novi hiperšportnik

Novo zverino bo poganjal hibridni sklop z V16 osrčjem.

Čez dobrih 14 dni se zgodila pomembna premiera, ki avtomobilski svet krepi s pogumnimi inženirskimi podvigi. Buggati bo odklenil novo poglavje v svoji 115-letni zgodovini, saj bodo predstavili ikonični izdelek, ki po navdihu vizionarja Ettoreja Bugattija za večnost (Pour l’éternité) presega čas.

Novi hiperšportnik bo prava po meri izdelana oblikovna mojstrovina, ki od temeljne zasnove uteleša lepoto, razkošje in nenazadnje visoko zmogljivost, po čemur so znani produkti pregrešne francoske znamke. Navdih zanj so črpali iz dediščine legendarnih Bugattijevih modelov Type 57 SC Atlantic, Type 41 Royale in Type 35.

V osrčju umetnine na štirih kolesih sta povsem novo podvozje in karoserija, zasnovana za doseganje vrhunskih zmogljivosti. Vozilo poganja revolucionarni atmosferski V16 motor, združen z naprednim elektrificiranim pogonskim sklopom, ki simbolizira združitev brezčasne mehanske izdelave in najsodobnejše tehnologije. Zverina s predvideno prostornino 8,3-litra in 9.000 vrtljaji na minuti lahko ustvari okroglih 1.000 KM, skupna sistemska moč v sodelovanju s tremi elektromotorji bo dosegala ali celo presegala 1.800 KM.

Kakšne pospeške lahko pričakujemo še ni podano, vendar se lahko s takšno močjo številke spustijo pod dve sekundi do 100 km/h, medtem ko bo najvišja hitrost krepko presegala 400 km/h. Nadaljnje podrobnosti novega prelomnega hiperšportnika bodo razkrite na Bugattijevih družbenih medijih, glavna premiera pa bo v živo potekala 20. junija.

Žiga Kolman
foto: Bugatti

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button