AvtomobilizemNovice

Kmalu prihaja osveženi Volvo XC90

Volvo bo na vrhu palete ponudil tako električni kot hibridni pogon.

Volvo bo v kratkem predstavil močno prenovljenega XC90, ki bo prodajno pot nadaljeval vzporedno s povsem električnim bratom EX90. Tako bo švedski proizvajalec prvič ponudil dva paradna konja, z različnimi pogonskimi sklopi, ki bodo zadostili potrebe večih profilov kupcev.

Par krovnih modelov pooseblja prihodnost znamkine zavezanosti trajnostnim, inovativnim in visokozmogljivim modelom. Popolnoma električni Volvo EX90 predstavlja skok v povsem električno dobo, saj se ponaša z napredno tehnologijo, vrhunskim dizajnom in bogatimi varnostnimi funkcijami. Prikazuje Volvovo prihodnost brez emisij, ki postavlja nove standarde prestiža in ekološke ozaveščenosti. Medtem se osveženi Volvo XC90 še naprej razvija kot hibrid, ki združuje priznani inženiring s sodobno električno učinkovitostjo. Združuje najboljše iz obeh svetov, bencinski in električni pogon ter zagotavlja prilagodljivost za današnje voznike, ki želijo zmanjšati svoj ogljični odtis, ne da bi pri tem ogrozili vozno izkušnjo.

Novi XC90 naj bi imel izboljšane hibridne sisteme, posodobljeno tehnologijo in prefinjeno obliko, s katerimi bo ostal v ospredju svojega segmenta. Gre za prvo konkretno preobrazbo druge generacije XC90 po blagi posodobitvi leta 2019. Na dražilni fotografiji je mogoče ujeti ohranitev značilnega svetlobnega podpisa Thorovega kladiva na sprednjih žarometih in nov pokrov motorja. Na preostalih delih karoserije pričakujemo močan oblikovni vplih električnega EX90. Pod površjem naj bi bili zgolj hibridni sklopi, priključni hibrid bo povsem verjetno združeval baterijo z večjo kapaciteto za več avtonomije in nadgrajen 2-litrski štirivaljni bencinski motor.

Premierno se bo predstavil 4. septembra na neposrednem prenosu dogodka Dan 90/90. Na tem dogodku, ki ga bodo vodili izvršni direktor Jim Rowan in skupina strokovnjakov, bo prikazan bistveno osveženi model XC90. Obljubljajo celo nekaj presenečenj in poglobljeno predstavitev dveh vodilnih modelov.

Žiga Kolman
foto: Volvo

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button