AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Kmalu na voljo: Mitsubishi Eclipse iz Hitrih & drznih

VIDEO: Šest jih je bilo uporabljenih, en iz šesterice je lahko vaš …

Ste noro navdušeni nad bočnim drsenjem vozila, ki mu v pogovornem jeziku vedno pravimo »drift«? Bi si lastili legendo driftanja iz same domovine tega avtomobilskega manevra, se pravi Japonske? Če k temu dodamo še bogat pedigre dotičnega voza, je zanimanje precejšnje, hkrati pa tudi končna pričakovana cena. Na dražbo bo namreč zapeljal Mitsubishi Eclipse, in to en izmed šesterice uporabljene na snemanju prve epizode filmske franšize Hitri & drzni.

Vozila, ki so svojo vlogo potrdila v omenjenih celovečernih avtomobilsko-akcijskih kadrih, veljajo za iskana s strani ljubiteljev in zbirateljev, zategadelj potegovanje za lastništvo ne bo povsem enostavna reč. Pred šestimi leti je Toyotina Supra odšla za takratnih 185 dolarskih tisočakov, nedavno pa je ravno tako Supra z modelno oznako A80 dosegla kar 550.000 ameriških zelencev.

Nekaj več informacij o dotičnem vozilu nudi Craig Lieberman, ki je v prvem filmu Hitrih & drznih služil kot tehnični svetovalec, vse pa si lahko ogledate v spodnjem video prispevku. Eclipse, ki bo predmet zviševanja ponudb, ima pod motornim pokrovom nameščen atmosferski dvolitrski bencinski agregat s 142 KM, kar je veliko manj kot nudi prisilno polnjena razlčica.

Dražba je v domeni dogodka Mecum Kissimmee, ki se bo odvijal med 6. in 15. januarjem prihodnje leto na sočni Floridi, zato bomo še nekaj tednov preživeli v pričakovanju končnega zneska. Vi pa imate vmes čas, da vam Božiček prinese še kak manjkajoč evro ali dva …

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button