AvtomobilizemNovice

Kmalu na dražbi: Mitsubishi Evolution VIl Xtreme SC

Nabrita zver s 464 KM in veliko zgodovinskega pedigreja.

Lancer je model, ki je daleč najbolj uspešen Mitsubishijev avtomobil, saj se je kar nekaj časa izredno dobro tržil po celem svetu. Pravzaprav ga sestavljajo še danes, vendar zgolj za vzhodni Azijski trg, k nam ga na žalost že dolgo ni več. Ljubitelji bencinskih hlapov smo se vedno navduševali na različico Evolution oziroma krajše kar Evo, saj je bil to neposredni konkurent Subarujevi Imprezi WRX. Dve japonski limuzini z veliko tehnike, ki se je kalila v reli tekmovanjih.

Pri Britancih so tako nabrite različice uvažali pri podjetju Ralliart UK, kjer so med drugim poskrbeli tudi za kar nekaj dodatno popopranih različic kot so Evo VI Extreme, RS Sprint in 450, VII Extreme S in RS Sprint. Kasneje je sledila najbolj pobalinska verzija po imenu Evolution VII Xtreme SC, ki si jo lahko ogledate na priloženih fotografijah. Dobra vest je, da bo dotični stroj z 2,2-litrskim zloveščim postrojem in 464 KM kmalu na dražbi. Bi se izstrelili do kilometrske stotice v 3,6 sekunde? Redko kdo ne, zato ne pričakujte skromnega povpraševanja.

Omenjeni Lancer Evo ima kovane bate, modificirano pogonsko gred, kar nekaj elementov iz karbona in nenazadnje tudi varnostno kletko. Skratka, pripravljen je za pobeg na odročne a utrjene ceste, katerih kompaktnost asfalta bo na preizkušnji. Zapomnite si datum 13. november in dirkališče Silverstone, več izbrskajte na spletu …

Blaž Likovič
foto: SA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button