AvtomobilizemNovice

Klasični Ford Mustang, ki to pravzaprav ni

Ringbrothers z restavriranim originalom? Ne, s svojim izdelkom …

Ob reki Wisconsin v istoimenski zvezni državi, ob avtocestni povezavi Highway 14 med mestoma Milwaukee in Minneapolis, leži mestece Spring Green. Tam domuje podjetje Ringbrothers, podalpskim Janezom najverjetneje neznanka, ljubiteljem obujenih ameriških mišičnjakov pa nebesa na štirih kolesih. Med zadnje ročno izdelane primerke so dodali Forda Mustanga Restomod z letnico 1964, pravcato brezstrešno mojstrovino, ki kljub avtentičnosti nima veliko originalnih komponent.

Gospodje iz dotične delavnice so potrebovali kar 4.200 ur pridih človeških rok, da so sestavili tega brezstrešnega lepotca z nadimkom »Caged«. Na vozilu je prav vsak kos popolnoma unikaten, zgolj pokrovčki platišč so originalni iz temeljnega vozila. Dolžina in širina karoserije sta podaljšani za okrogel inč oziroma pol tretji centimeter, medtem ko so prav vsi elementi že omenjeno podvrženi večjim ali manjšim spremembam. Kaj pa pod motornim pokrovom?

Tam med drugim bivata sodobni petlitrski Coyote V8 agregat in desetstopenjski samodejni menjalnik, oba »sposojena« pri Fordovem oddelku Performance. Za izpuh in posledično zvok so poskrbeli pri podjetju Flowmaster, medrem ko so vintage 18-palčna obuvala zasnovali pri EVOD Industries. V usnje odeti notranjosti mrgoli 3D natisnjenih izdelkov, ki v sodobni podobi nudijo klasično izkušnjo.

Mike Ring, ustanovitelj podjetja, je ob koncu še dodal, da je naročnik želel sodoben avtomobil s pridihom Mustangove klasike. Čeprav elementi delujejo kot avtentični, so ustvarjeni s pomočjo najsodobnejših tehnologij in materialov. Sicer pa, zakaj ne bi gospodje iz severa ZDA svoj izdelek predstavili sami.

Blaž Likovič
foto: Ringbrothers

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button