AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Kitajski električar Ora Cat je hatch z obrazom Porscheja 911

Kitajci nadaljujejo pohod električnih vozil po Evropi.

Vas je kdaj zanimalo, kako bi obraz Porschejeve serije 911 izgledali na kombilimuzinski obliki? Morda vam lahko pri tem pomagajo pri kitajskem avtomobilskem gigantu Great Wall Motor, kjer so na lokalnem trgu poznani kot največji proizvajalec športnih terencev in pick-upov. Nedavno so ustanovili oddelek Ora, kjer sestavljajo zgolj in le električna vozila in tokrat so na evropski trg zapeljali avtomobil Cat. Kaj nudi kitajski električni »maček«?

Na naš kontinent bo zapeljala le dobra mačka oziroma izvedenka Good Cat, kajti na svojem lokalnem tržišču obstoja več njih – Black Cat kot nekakšna budget Honda E, White Cat s precej podobnostmi Kie Soul, in nenazdanje tudi Punk Cat v skoraj enakem izgledu kot VW Beetle. Tu ne moremo mimo, da ne navedemo Volkswagnovega poskusa tožbe tega kitajskega velikana, zaradi kopiranja videza. Kakorkoli, evropska Ora Cat, ki si prednjo masko »deli« s Porsche serijo 911, se nahaja v C segmentu, kjer bo napadla Volkswagnovega ID.3 recimo. Prihaja z 63 kWh zajetno baterijo in sprednjim pogonom z močjo 170 KM, ki bo hatcha do kilometrske stotice pognal v osmih sekundah in pol. Povprečna avtonomija naj bi znašala približno 400 kilometrov.

Tisto bolj zanimivo je seveda cena, kajti Ora Cat naj bi bila na voljo od 29 tisočakov, kar je desetaka manj kot recimo ID.3 s primerljivo baterijo in opremljenostjo. Na večjih evropskih trgih že pobirajo naročila, medtem ko bodo prevzemi sledili kmalu po silvestrovanju.

Blaž Likovič
foto: Great Wall Motor

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button