AvtomobilizemNovice

Kitajski Chery prihaja z novim dinamičnim modelom Omoda 5

Omoda 5 odpira novo poglavje znamke Chery.

Kitajsko podjetje Chery je na domačem salonu Auto Guangzhou predstavil novi model Omoda 5, ki kot prvi vstopa v svet novega oblikovalskega sloga Art in Motion. S premiero futurističnega modela so navdušili številne svetovne avtomobilske medije, kar bo odlična popotnica za širjenje prisotnosti na tujih trgih in nastanek nove serije sodobnih ter električno gnanih avtomobilov.

S svežim oblikovalskim konceptom Art in Motion poudarjajo dinamično podobo, za kar skrbijo nastopaška maka z diamantnim vzorcem, poudarjene športne linije in vključitev številnih športnih elementov, kot je zadnje krilce. S futurističnim Omoda 5 stremijo po mlajši publiki, tako na področju oblikovanja, kot na področju okolju prijaznih pogonov. Novinec bo sprva na voljo v Aziji, Južni Ameriki, Avstraliji, Afriki, Evropi ter nekaterih manjših izbranih trgih.

Novega Omoda 5 bomo na cesti prepoznali po prej omenjeni razširjeni sprednji maski povezani s tankima dnevnima svetiloma, glavna matrična LED žarometa sta nameščena nekoliko nižje. Strešna linija je precej dinamično zastavljena v slogu fatsback in se proti koncu zdrži s položnim zadnjim oknom, pod katerim najdemo vzdolžno osvetlitev. Zunanjost dodatno popestrijo dvobarvna 18-palčna platišča in rdeče okrasne površine.

Notranjost je precej preprosta in sledi aktualnim smernicam s pomanjkanjem fizičnih tipk ter vključitvijo digitalizacije. Športni sedeži so odeti v kakovostno ekološko usnje in opremljeni z električnim prilagajanjem, gretjem ter hlajenjem. Osrednjo točko notranjega ambienta Omode 5 bosta zastopala dva 10,25-palčna zaslona namenjena prikazu voznih informacij in info-zabavnih vsebin, za dodatno popestritev poskrbi barvita osvetlitev. Sodoben sistem podpira storitvi Apple CarPlay in Android Auto, na krovu so še brezžična polnilnica mobilnih naprav ter izvrstna akustika.

Omodo 5 so zasnovali na moderni T1X prilagodljivi platformi, ki omogoča maksimalno izkoriščenje notranjega prostora in nudi zadostno oddaljenost od tal, za povečano sposobnost vozila izven urejenih cest. Prvo različico bo poganjal 1,6-litrski turbobencinski motor v povezavi s sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, ki zmore 197 KM in 290 Nm navora. V Avstralijo bodo pripeljali tudi izvedenko z 1,5-litrskim bencinskim motorjem, blago-hibridno pomočjo in brezkončnim CVT menjalnikom. V igri naj bi bil tudi električni pogon sestavljen iz 64 kWh baterije in elektromotorja z 200 KM na prednji osi, kar bo zadoščalo za največ 450 kilometrov dosega.

Žiga Kolman
foto: Chery

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button