AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Kitajski BYD Seal U DM-i je tu!

Kitajska ofenziva gre preko Ženeve, začenši s priključnim hibridom.

Ravno v dneh, ko se je v Evropi zasidral BYD Explorer nr.1 s številčno BYD štirikolesno floto, se je kitajski električni gigant razgalil na salonu v Ženevi. Tja je dospel s kar nekaj prtljage iz katere zagotovo izstopa priključni hibrid BYD Seal U DM-i s tehnologijo Super Dual Mode (DM), ki preko učinkovitega upravljanja z energijo v vsakem trenutku v ospredje postavlja električno vožnjo.

Če pogledamo dimenzije, BYD-jev katalog pravi 4.775 mm v dolžino, 1.890 v širino in 1.670 v višino, pri čemer znaša medosje 2.765 mm. Gre torej za SUV v družinsko prostornem D velikostnem razredu s 522 litri prtljažnega prostora. BYD Seal U DM-i uporablja oblikovalski jezik znamke imenovan Ocean Aesthetics, ki črpa navdih iz gracioznih obrisov in gibanja oceana – vsaj tako so zapisali v uradni predstavitvi. Vozilo zaznamujejo izrazita maska v obliki črke X, poudarjen pokrov motorja in sprednji odbijač z integriranimi žarometi LED in dvojnimi lečami, ki dajejo vozilu močan občutek moči, varnosti in stabilnosti. Dinamično padajoča streha skupaj z dvobarvnimi 19-palčnimi platišči poudarja dinamično plat vozila. Zadnje matrične luči so združene v t.i. “vodno kapljico” s tekočo svetlobno palico po celotni širini.

Glede pogona je še vedno odprtih nekaj nejasnosti, saj Kitajci niso podali tehničnih podrobnosti glede zmogljivosti 1,5-litrskega agregata, ki lahko zmore 97 ali 130 KM. Glede na gabarite zagotovo vsi navijamo za zmogljivejšega. Vemo tudi, da bo v vozilu nameščena BYD-jeva Blade baterija s priključkom za izmenično ali enosmerno polnjenje.

Ambient sprejme pet odraslih potnikov, ki jih razvaja z oblazinjenjem iz veganskega usnja, 15,6-palčnim vrtljivim LCD zaslonom občutljivim na dotik ter Infinity audio sistemom. Več bo znanega kmalu, saj se bo Seal U DM-i v BYD salone podal v nekaj tednih.

Blaž Likovič
foto: BYD

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button