AvtomobilizemNovice

Kia napoveduje prenovo XCeed

Kiin kompaktni križanec bo za lažje nadaljevanje prodaje prejel svežo podobo.

Nove oblikovne skice nam ponujajo prvi vpogled v prenovo Kie XCeed, ki se bo uradno predstavila 18. julija. Z modernejšim videzom in naprednejšo tehniko bo XCeed nadaljeval uspešno zoperstavljanje konkurentom, kot sta Mazda CX-30 in Citroën C4.

Svež oblikovalski pristop bo podrt z dodatkom nove dinamične stopnje opreme GT-Line, spremembe pa pričakujemo tako na zunaj, kot v notranjosti. Kako bo izgledalo v kabini še ni jasno, vendar lahko predvidevamo uporabo postavitve z dvema zaslonoma – digitalnimi merilniki in 10,25- ali 12,3-palčnim osrednji informacijskim zaslonom na dotik.

XCeed je najbolje prodajan model v družini Ceed, saj je bil oblikovan, zasnovan in tudi izdelujejo ga v Evropi. Glede na tukajšnjo norijo nad križanci in SUV-ji, se XCeed ponaša s privzdignjenim podvozjem in poudarjenimi blatniki, kar ostaja značilnost na skicah prenovljenega modela. Po besedah Kie, bo nova GT-Line oprema združevala avanturistične elemente s športnim slogom poskočnih evropskih kombilimuzin. Stilski popravki bodo najbolj opazni pri novih logotipih, zadnjih lučeh in sprednjih žarometih, z združenimi meglenkami.

Praktično lahko pričakujemo podoben pristop kot pri prenovi običajnega kombilimuzinskega in karavanskega Ceed iz lanskega leta, le da bodo pri križancu motorno paleto zastopali bolj elektrificirani stroji. Bencinski motorji bodo podprti z 48-voltno blago-hibridno tehnologijo, medtem ko bo vrh ponudbe predstavljal priključni hibrid. Slednjega bodo sestavljali 1,6-litrski bencinar, manjša baterija in elektromotor, s skupno močjo okrog 140 KM ter z vsaj 50 kilometri električne avtonomije. Štirikolesnega pogona še vedno ne bo, bo pa standarden dvosklopčni samodejni menjalnik. Več podrobnosti bo znanih v kratkem.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button