AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

KIA EV9 zapeljala v zadnjo fazo testiranj

Končni EV9 je le malo spremenjena študija.

Pri korejskem gigantu Kia so ponudili nekaj kukanja v razvoj modela EV9, SUV-ja s tremi sedeži in precej škatlasto obliko. Ta se poti na zadnjih pred-produkcijskih ovirah, ki jih mora serijski avtomobil prestati pred uradnim zagonom proizvodnje.

Kot je razvidno iz priloženih slik se serijski model ne razlikuje od svoje enako poimenovane študije, ki smo jo spoznali na lanskem salonu v Los Angelesu. Morda ima malce manj ostre robove, to pa je tudi vse. Kia EV9 ne bo zgolj velik in električen SUV, temveč bo nekakšen glasnik novega oblikovalskega jezika Korejcev, ki so ga poimenovali »združena nasprotja«.

Kaj točno sodi v finalizacijo testiranj? Pravzaprav kar pošteno mučenje štirikolesnika, ki mora voziti v strm hrib, se prebiti preko grob teren in nenazadnje prebroditi relativno globoko vodno oviro. Testiranja sicer potekajo širom sveta in bodo nekakšno zadnje potrdilo, da se lahko EV9 poda v salone širom sveta in tako v precej različne klimatske pogoje. Uradna premiera je napovedana za prvi četrtino 2023.

Blaž Likovič
foto: KIA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button