AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Kia e-Soul za jezdece divjih valov

Soul Boardmasters Edition je popoln spremljevalec ljubiteljev surfanja.

Kia navdušuje z novim edinstvenim električnim Soulom Boardmasters Edition, s katerim so dokaj dolgočasnega škatlastega križanca prelevili v sanjsko vozilo vseh jezdecev valov. Unikaten e-Soul je idejni otrok sodelovanja z glasbenim in surferskim festivalom Boardmasters, ki se odvija med 11. in 15. avgustom, kjer bo na ogled postavljen tudi Kiin posebnež.

Ljubitelji plaž se bodo najbolj razveselili dvignjenega podvoza z novimi 16-palčnimi jeklenimi platišči, obutimi v Maxxis Bighorn pnevmatike, popolna izbira za brezpotje in peščene površine. Oddaljenost od tal je iz 153 mm zrasla na 310 mm, odlično za kljubovanje neravnin na plažah.

Surferska tematika se nadaljuje z enkratnim strešnim nosilcem, na katerega kot ulita pašeta dva Tahe Bic Malibu deski. Nosilec obenem skrbi za osvetljavo s parom LED svetilk in solarnim panelom, ki je dovolj zmogljiv za hranjenje manjšega hladilnika z obvezno poletno osvežitvijo. V notranjosti so zadnjo klop zamenjali z lesenim podom, zadaj pa se pohvali še z zložljivo klopco in nosilce, kot nalašč za sušenje mokrih oblačil.

Sicer v sprednjem delu kabine drastičnih sprememb ni, ostajata 10,25-palčni informacijski sistem in Harman/Kardon ozvočenje, ki bo popoln spremljevalec za zabavo na plaži. Nič novega ni niti pod okovjem, kjer najdemo električen pogonski sklop sestavljen iz elektromotorja z 204 KM in 64 kWh baterije. Višja oddaljenost od tal in terenske pnevmatike bodo sicer nekoliko vplivale na standardnih 452 kilometrov dometa.

Kia se je zabavnega projekta lotila kar se da ekološko, zato so namesto izdelave novega avtomobila, raje uporabili obstoječ predserijski primerek. Strešni nosilec je narejen z mislijo na enostavno reciklažo po koncu uporabnosti, iz recikliranega trajnostnega lesa sta tudi lesen pod in klopca. Podobnega projekta preobrazbe testne mule so se lotili že pred časom, ko so Stingerja prelevili v dirkaško nastrojeno različico GT420.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button