AvtomobilizemNovice

Kia bo prihodnje leto predstavila Tasmana, svojega prvega pickupa!

VIDEO: Korejci kujejo železo dokler je le-to še vroče!

Prah se poleže, Kia pač ne – Kia Tasman. S tem so Korejci pospremili napovednik svojega novega vozila, ki bo prišel v letu 2025. Posebno pozornost napoved ni požela toliko zaradi imena Tasman ali prihoda novega modela, temveč zaradi oblike prihajajočega štirikolesnika.

Ta bo po besedah Kie – pickup. Segment vozil, ki je onkraj Atlantika enako prisoten kot kompaktni SUV-ji na Starem kontinentu, Korejci pa so dovolj brihtni, da so opazili naraščajočo popularnost tovrstno oblikovanih vozil širom sveta in želijo pristaviti svoj lonček tudi v tem segmentu.

Kia Tasman bo za začetek na voljo v Južni Koreji, Avstraliji, Afriki in na Bližnjem vzhodu, čeprav ga oglašujejo kot globalni avtomobil. Poznavalci korejskega dvojca Hyundai – Kia verjetno veste, da Hyundai od leta 2021 že ima svojega kompaktnega štirivratnega poltovornjaka po imenu Santa Cruz, ki ga sestavljajo v ameriški zvezni državi Alabama ter temelji na nam precej bolj znanem Tucsonu. Za več informacij o Tasmanu in njegovi tehnologiji pa bomo morali še počakati.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button