AvtomobilizemNovice

Ken Block bo letošnjo sezono vozil Subaruja in Porscheja

Blocku se kljub odslovitvi Forda obeta noro leto.

Če vsaj malo preletavate čez splet ali družabna omrežja, ste bili seznanjeni z ločitvijo Ken Blocka in Forda po 11 letih ekskluzivnega sodelovanja. Med drugim je mojster driftanja v kratkem prodal tri slavne hitre Forde. Takšen preobrat gospodu Blocku pušča proste roke pri sledečih letih dirkanja in kot kaže, bo svobodo maksimalno izkoristil.

Namreč večino letošnjega leta bo preživel za volanom Subaruja WRX STI, prvič po letu 2009, saj se bo udeležil šestih od sedmih preostalih preizkušenj American Rally Association prvenstva. To še ni vse, zadal si je tudi udeležbo na East African Safari Classic reliju, s safari specifikacijo Porscheja 911. Zračno hlajeno mojstrovino bodo izdelali specialisti Tuthill Porsche. Divja relijaška preizkušnja bo v 10 dneh udeležence popeljala po 5.000 kilometrih najzahtevnejših makadamskih cest Kenije.

Le dan po zaključenem safariju se bo zvezdnik Gymkhane podal naravnost na dirko Baja 1000, kjer se bo prvič preizkusil v Trophy poltovornjaku. Njegov ekipni sovoznik bo 16. letni dirkač Jax Redline. Torej veliko zanimivega dogajanja in posebnih sodelovanj na urniku Ken Blocka, v povoju naj bilo še veliko partnerstev z nepričakovanimi proizvajalci.

Žiga Kolman
foto: Hoonigan Racing

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button