AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Kdo je najbolj umazan?

VIDEO: Kaj imajo skupnega Jeep Wrangler in blatni kosmatinci?

Zrcalce, zrcalce na steni povej, kateri kosmatinec najbolj umazan v britanski deželi je tej? Nekako tako, če uporabimo malce hudomušen zapis, bi opisali nedavno Jeepovo kampanijo iskanja »najbolj umazanega psa leta«. Seveda so pri znamki z ameriškim pedigrejem želeli poudariti robustno izvedbo svojih vozil, ki je tako prijazna lastnikom psov.

 

V okviru raziskave so namreč ugotovili, da povprečni lastnik za svojim psom v enem letu čisti dobre tri dni oziroma več kot 72 ur. V povprečni dobi kosmatinca to nanese skoraj 900 ur čiščenja, zgolj zaradi človekovega najboljšega prijatelja. Pasji sprehodi po blatnem britanskem podeželju so močno olajšani lastnikom Jeepovega modela Wrangler, ki ima na preprogah iz gume posebne utore za odtekanje vode in nasploh obliko za lažje čiščenje.

V okviru promocije svojega »pasjega 4×4 modela« so pripravili t.i. Paw X Paw natečaj za najbolj umazanega kosmatinca in izmed 2.000 vprašanih izbrali 30 najbolj nečednih štirinožcev. Da so se raziskave lotili laboratorijsko natančno lahko nadalje preverimo v spodnjem videu, medtem ko več informacij o aktivnosti preverite na spletni povezavi TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: Jeep

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button