AvtomobilizemNovice

Katrca bo ponovno obujena!

V okviru 89. mednarodne avtomobilske razstave v Parizu bo Renault 17. oktobra razkril povsem nov razstavni prototip, ki je moderen poklon ikoničnemu Renaultu 4.

Trideset let po zaključku proizvodnje bo Renault na razstavi »Mondial de l’Auto 2022« v Parizu razkril moderno interpretacijo svojega ikoničnega modela Renault 4, ki je poznan in prepoznan po vsem svetu. Oblikovalska ekipa pod vodstvom Gillesa Vidala, direktorja oblikovanja znamke Renault, je na novo in v modernem duhu interpretirala ikonični model, ki je pustil svoj pečat na šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih letih preteklega stoletja. Razstavni prototip bo naslovil tudi mlajše generacije s slavljenjem 25. obletnice solidarnostnega srečanja »4L Trophy«. Renault bo nanjnovejšo kreacijo predstavil svetu 17. oktobra ob 9.00 uri na razstavnem prostoru Renault (dvorana 6).

Zanimivost

Legendarno Katrco so nazadnje izdelovali le še v tovarni Revoz v Novem mestu, kjer se je konec leta 1992 s proizvodnega traku umaknila novemu modelu Clio, katerega proizvodnja je v Revozu stekla spomladi 1993. Zadnja Katrca iz Novega mesta je bila namenjena zbirki Tehniškega muzeja Slovenije.

Rudi Leskovec
foto: Renault

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button