AvtomobilizemNovice

Kanček več strupa za Lotus Emiro GT4

Nadgrajena Lotus Emira GT4 postaja še konkurenčnejša.

Nestrpno pričakovana Lotus Emira GT4 s povečano zmogljivostjo vstopa v proizvodnjo in bo v poletnih mesecih zapeljala v garaže prvih kupcev. Lotusov vstopni model v svet GT dirk je bil predstavljen že pred dvema letoma, a so mu letos namenili nekaj okrepitev pogonskega sklopa in aerodinamike, kar bo prineslo boljše rezultate na tekmovanjih.

Posodobljena Emira GT4 je bila homologirana za udeležbo na svetovnih tekmovanjih v razredu GT4 in je hkrati primerna tudi za druge specializirane globalne dirkaške serije. Obsežno razvojno delo ekipe Lotus v sodelovanju z motošportnimi specialisti RML je prineslo napredke na različnih področjih. Okrepljeni dirkalnik se ponaša z 10 odstotno povečano zmogljivostjo 3,5-litrskega V6 motorja, ki zmore 455 KM in 500 Nm pri 7.000 vrtljajih na minuto, kar se na zadnji kolesni par prenaša preko novega šeststopenjskega sekvenčnega menjalnika.

Povečana energičnost pogonskega sklopa bo odlično sodelovala z optimiziranim paketom aerodinamike, katerega je mogoče prilagoditi tako za zavite ali hitre dirkaške steze. Nadgradnjo so namenili tudi zavornem sistemu, vzmetenju in sistemu hlajenja. Pri razvoju Emire GT4 je od samega začetka tesno sodeloval Gavan Kershaw, Lotusov direktor za atribute vozil in nekdanji zmagovalec britanskega prvenstva GT, ki je ob predstavitvi posodobljenega dirkalnika dejal: “Cestna različica Emire je bila odlično izhodišče za GT4, zdaj pa smo skupaj z ekipo RML paket še dodatno izboljšali in prilagodili, da bi ustvarili zelo konkurenčen in zmogljiv dirkalnik. Vemo, da naše stranke z veseljem sedejo za volan, in veselimo se, da bomo videli njihove rezultate.”

Vse dirkalnike Emira GT4 bo ročno izdelovala ekipa RML v novem proizvodnem obratu v Wellingboroughu v Združenem kraljestvu. Število izdelanih primerkov ni omejeno, za vsakega pa bo potrebno brez prištetega davka in dostave odšteti 179 tisoč funtov (209.144 evrov). Nadobudni kupci si bodo lahko posodobljeno Emiro GT4 v živo ogledali med 17. in 18. junijem na dirki britanskega GT prvenstva v Snettertonu.

Žiga Kolman
foto: Lotus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button