AvtomobilizemNovice

Kamm 912c: mokre sanje germanskih puristov

VIDEO: Analogni klasični dirkalnik za vse ljubitelje davnih ne-digitalnih časov.

Madžarski restomod predelovalec Kamm Manufaktur je pred meseci svetu predstavil svoje videnje Porsche vintage klasike 912, ki je v drugi polovici 1960-ih veljala za nekakšen vstopni model serije 911. Se strinjamo, pri Porscheju le maloštevilni razumejo in pomnijo vse te devetke in dvojec cifer za njimi, vendar to našega 912c s podpisom Kamma ne ustavi.

Naši vzhodni sosedi so ga namreč močno shujšali, saj na »vagi« izkaže zgolj in le 750 kilogramov. Tako je, iz vozila so odstranili precej komponent ali pa jih zamenjali z bistveno lažjimi. K sreči ne na račun pogona, katerega jedro tvori dvolitrski agregat z visoko kompresijo in ne prav skromnimi 170 KM. Ne primerjajte tega z današnjimi vozili, kajti agregat je modificiran starodobnik – torej originalni z nadgradnjo. Upoštevaje maso vozila je jasno, da je Kamm 912c sodobni klasik za avtomobilske sladokusce. Prav vsi priznani medijski ali športni »degustatorji«, ki so ga vozili, so močno navdušeni, zato imajo Madžari polne roke dela z izdelavo.

Prejeli so namreč kar nekaj naročil in to navkljub dejstvu, da morate za lastništvo odšteti vsaj 325.000 evrov. Prve dostave sledijo kmalu po vstopu v 2023, medtem pa se pri Kammu odpravljajo na turnejo po Severni Ameriki, kjer ljubiteljev z zadostno denarnico zagotovo ne manjka.

Blaž Likovič
foto: Kamm

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button