AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Kaj se išče na dražbah? Japonci!

Povpraševanje po pristnih Imprezah in Lancerjih Evo narašča najhitreje.

Po ne ravno najbolj živahnem novembrskem mesecu smo zakorakali v zaključek vojnega in draginjskega 2022. Določeni avtomobilisti, ki so vezani na sezonska dela, tako že beležijo prve statistične rezultate in dražbene hiše vozil so recimo med njimi. Zato smo jim postavili sila enostavno vprašanje: za katerimi avtomobili je interes kupcev najvišji?

In dobili takojšen odgovor – za japonci! Tu seveda ni govora o pregrešno dragih eksotih, temveč o pristnih japonskih cestnih strojih, ki so recimo da dosegljivi širši množici ljubiteljev bencinskih hlapov. Danes je v srednja leta zakorakala generacija, ki je odraščala ob arkadnih igrah kot je serija Need for Speed in ob Hitrih in drznih na filmskih platnih, zato je povpraševanje po Subaru Imprezah WRX STi ter recimo Mitsubishi Lacerjih Evo nekako pričakovano.

Zato vas še opomnimo, da se bo 10 decembra odvila dražba t. i. JDM vozil, ki so bila izdelana za domač japonski trg (JDM = Japan Domestic Market). Gostijo jo pri dražbeni hiši Classic Car Auctions in med hitrim kukanjem po ponudbi smo naleteli na kar nekaj potencialnih »zgodnjih božičnih daril«. Izpostavimo recimo Mitsubishija Evo VI s prisilno polnjenim dvolitrskim vrstnim štirivaljnikom ter 280 KM, štirikolesnim pogonom in 5-stopenjskim menjalnikom.

Seveda bo na dražbi precej mešana druščina s poreklom tako iz vzhoda, kot Evrope in nenazadnje tudi Amerike. Vse si lahko ogledate na povezavi TUKAJ in prepričani smo, da bi prav vsak nikoli odrasel otrok našel nekaj za pod svoje božično drevesce.

Blaž Likovič
foto: CCA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button