AvtomobilizemNasvetiNasveti in varnostNoviceVarnost

Kaj pa vi nosite to poletje za volanom?

Če ni prepovedano, še ne pomeni da ni odsvetovano.

Britanski kolegi so pred »špico turistične sezone« povprašali lokalno prebivalstvo o obutvi med vožnjo. Zaradi visokih temperatur namreč večina ljudi komaj čaka, da po končanem delu odvrže zaprta obuvala in jih nadomesti s sandali, natikači ali pa po hiši ali stanovanju hodi bosonog.

Že dolgo je znano, da so natikači najslabša možnost obuvala, saj se lahko zataknejo za stopalko in s tem v najmanjšem obsegu povzročijo nekaj nepotrebne zmede voznika, v največjem pa ga spravijo na ono stran. In še koga zraven. Glede na poldrugi tisočak vprašanih je velika večina odgovorila, da nosi lahko in zračno a vendar zaprto obutev, saj so stopala na hladnem vsled klimatskih naprav. Je pa dobra polovica dodala, da so še do nedavnega nosili sandale, natikače ali pa stopalke pritiskali kar bosi.

Britanski varuh človekovih pravic je na koncu še dodal, da bi morala biti tako vozilo kot voznik primerno obuta in se pri tem ne zanašati na svoje sposobnosti oziroma lepo vreme, temveč se pripraviti na situacijo, ki zahteva hitro in zanesljivo reakcijo.

Blaž Likovič
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button