AvtomobilizemNovice

Kaj napoveduje razkrita notranjost bodoče Kie K8?

Korejska limuzina bo zapeljala s sodobnim in tehnološko naprednim ambientom.

Poznate Kio K8? Ne? Morda Kio K7 oziroma Cadenzo, ki jo bo K8 zamenjala? Tudi ne? Nič hudega, gre še za en model korejske znamke, ki ga na evropskih tleh ni na voljo ali pa je na le specifičnih trgih. Kia Cadenza oziroma K7 je štirivratna poslovna limuzina, ki jo je oblikoval sam Peter Schreyer, nemški oblikovalec, ki se je podpisal pod nekaj najlepših primerkov VAG koncerna.

In kakor se K7 poslavlja, se delno razkriva nova Kia K8. Z našega stališča je zanimiva predvsem zato, ker je zelo verjetno, da se bodo določeni korejski modeli oblikovno zgledovali po njej. Tokrat so razkrili ambient vozila, ki bo na kratko rečeno precej sodobnejši in napolnjen s kopico tehnološke opreme. Jedro tvorita dva 12-palčna zaslona, tako osrednji multimedijski kot voznikov informacijski. Vse skupaj je obdano z razkošnim usnjenim oblazinjenjem ter kopico dekorativnih elementov, ki občutek dvignejo še raven višje. Prestavna ročica samodejnega menjalnika je predstavljena kot vrtljivi gumb, ki ga obdaja nekaj pomembnejših stikal glede pogona in delovanja vozila nasploh.

Korejci v novo generacijo paradne limuzine niso vstopili popolnoma digitalizirano, saj so še vedno ohranili nekaj bistvenih stikal klimatske naprave in tudi bližnjic pri upravljanju osrednjega zaslona.

Blaž Likovič
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button