AvtomobilizemNovice

Kadjar bo po novem Austral

Renault je razkril, da je svojega novega športnega terenca poimenoval »Austral«.

Iz latinske besede »australis« izhajajoče ime »Austral« je beseda, ki je razširjena in navzoča v mnogih evropskih jezikih, med drugim tudi v francoščini. Slednje je pomembno za ponosno izražanje francoskega porekla znamke.

Sylvia Dos Santos, vodja strategije poimenovanj v Renaultovi direkciji za globalno trženje, pravi: »Austral spominja tudi na barve in toploto južne poloble. Gre za ime, ki vabi na potovanje, in se zato popolnoma poda športnemu terencu. Zveni harmonično in uravnoteženo, poleg tega ga vsakdo zlahka izgovori, in gre torej za zelo mednarodno ime.«

Austral je novi kompaktni športni terenec znamke Renault, ki ponuja sodobne tehnologije povezljivosti in užitke v odgovorni vožnji. Austral lahko ponudi udobje do petim potnikom in je dolg 4,51 metra. S tem novim modelom Renault nadaljuje svojo ofenzivo za ponovno osvojitev segmenta C, ki jo je začel z modelom Mégane Conquest (oziroma Arkana) in novim Meganom E-TECH 100% Electric. Austral bo v Renaultovi ponudbi nadomestil model Kadjar in bo predstavljen spomladi 2022.

Rudi Leskovec
foto: Renault

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button