AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Junij bo v angleški metropoli mesec supervozil

Prihodnji mesec bo v Londonu kar kipelo od zmogljivosti.

Angleška prestolnica vsako leto gosti prestižni avtomobilski salon London Concours, ki navadno poteka v zadnjem junijskem tednu. Tudi letos bo temu tako in v skladu s pričakovanji bodo tam nase opozorila prav posebna vozila – zmogljiva in pregrešno draga, kot se za vrh ponudbe v tem segmentu spodobi.
Na vrtni zabavi med 28. in 30. junijem se bodo v okviru športnega segmenta ‘The Pursuit of Speed’ predstavili avtomobili kot so recimo Koenigsegg Regera, Pagani Huayra Roadster, Ferrari 488 Pista, McLaren 675LT Carbon Edition in podobni.

Švedski hipervoz Koenigsegg Regera, ki se je v letu 2016 svetu predstavila kot naslednik spektakularne Agere. Je prvi priključni hibrid te skandinavske znamke, čeprav pogonu še vedno poveljuje petlitrski twin-turbo V8 agregat in avtonomija vozila brez vmesnega polnjenja znaša največ 35 kilometrov. Bolj pomemben je podatek o sistemski zmogljivosti, ki ob obeh polnih tankih zmore več kot 1.500 KM. Dovolj, da vas do 300 km/h z mesta katapultira v zgolj 10,9 sekunde. Ne sto, ne dvesto, ampak tristo!

V kolikor bi si želeli nekaj več vetra v laseh in z markantnim V12 pod pokrovom motorja, potem boste oči usmerili na Paganijev model Huayra Roadster. Ta ima sredinsko nameščen AMG-jev šestlitrski dvanajstvaljni twin-turbo derivat s 765 KM in 1.001 Nm navora. Vse to ob zgolj 1.280 kilogramih mase naredi avtomobil brutalno zmogljiv, in en izmed sto sestavljenih bo tako čez nekaj tednov na ogled v Londonu.

Nekoliko manj butična, a še vedno prestižna, zmogljiva in agilna sta recimo Ferrari 488 Pista in McLaren 675LT Carbon Edition. »Konjiček iz Maranella« ima nameščen 3,9-litrski V8, medtem ko ima britanski rival za deciliter manjši pogon ob enakem številu valjev. Oba izredno zanimiva ne zgolj za uživače s polno denarnico, temveč za puriste, ki svoj adrenalin radi sproščajo na zaprtih asfaltiranih površinah.

Vstopnice za enodnevni obisk se pričnejo pri 35 funtih (41 evrov) in glede na napovedi bo imela množica kaj videti.

Blaž Likovič
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button