AvtomobilizemNovice

Jubilejnih 40 let Seat Ibize

Ikonični španski malček v jubilejni omejeni izdaji.

Seat obeležuje 40. obletnico kultnega modela Ibiza z omejeno izdajo različice z imenom Anniversary. Ibiza, prvič predstavljena leta 1984, je pomenila ključni trenutek v zgodovini podjetja in je postala temelj uspeha z več kot šest milijoni prodanih enot v petih generacijah. Ibiza je bila prav tako prvi samostojni razvoj znamke brez pomoči tehnoloških partnerjev.

Španski mestni malček je imel pomembno vlogo pri uveljavitvi znamke Seat kot globalnega avtomobilskega akterja in je prispevala k sedanjemu statusu uspešnega podjetja z rekordno paleto izdelkov. Kljub izzivom na področju polprevodnikov so pri Seatu lansko leto dosegli 24-odstotno rast prodaje in dobavil 288.400 novih avtomobilov.

Jubilejna omejena izdaja se ponaša z izboljšanimi lastnostmi, vključno z novimi karoserijskimi barvami, platišči in okrasnimi elementi. Zunanjost se ponaša z ekskluzivno barvo Graphene Grey, 18-palčnimi litimi platišči Cosmo Grey in posebnim lasersko vgraviranim logotipom Anniversary Limited Edition na stebričku B. Notranjost krasijo ekskluzivni tekstilni sedeži Bucket za večjo dinamiko in udobje, temna aluminijasta mat obdelava vrat in konzole ter logotip Anniversary Limited Edition na pragovih. Jubilejna Ibiza bo predvidoma izšla v prvem četrtletju letošnjega leta.

Žiga Kolman
foto: Seat

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button