AvtomobilizemGospodarska vozilaNovice

Jenki na modni pisti: Militem Ferox-T

VIDEO: Pionir segmenta SUT (Sport Utility Truck).

Športni (pol-)tovornjak? Če kot gobe po dežju rastejo športni terenci in križanci vseh sort je bilo le vprašanje časa, kdaj se bo pojavil športni tovornjak ali SUT (Sport Utility Truck). Kaj porečete na jekijevsko vojaško samozavest v modni preobleki naših zahodnih sosedov? Prav s takim sloganom »American Tech – Italian Made« se ponaša italijansko podjetje Militem, kjer pristne ameriške cestne ikone preoblečejo v elegantno a nič kaj sramežljivo podobo.

 

Tokrat so predstavili študijo Ferox-T, evolucijo poltovornjaka kot ga poznamo danes. Ferox-T je premijsko razkošen športni tovornjak, ki temelji na visoko zmogljivem Jeepovem modelu Gladiator Rubicon, le da je v kabini manj špartanski oziroma pravo nasprotje glede na Gladiatorja – Ferox-T ima namreč ročno izdelan ambient, obdan z najbolj finimi materiali na trgu.

Osnovo še vedno tvori 3,6-litrski V6 bencinski agregat z 289 KM in 353 Nm navora, ki preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika poganja vsa štiri kolesa. Voznik lahko poseže v pretikanje zobnikov preko obvolanskih ročic.

Militem je več časa posvetil videzu, tako zunanjemu kot notranjemu. Robustni terenec se je tako prelevil v sicer še vedno militantno naravnanega, le s kopico premijskih dodatkov kot so »zložljivi strešni LED žarometi«, keson v visoko kakovostnem navtičnem materialu, dve črni športni izpušni cevi in nenazadnje tudi 20-palčna bakrena platišča s terenskimi pnevmatikami. Prilagodljivo in zmogljivo podvozje omogoča udobje tako na asfaltu kot na skoraj neprevoznem neutrjenem terenu.

Prava mojstrovina je kabina Militema Ferox-T, kjer so svoje znanje pokazali mojstri obdelave usnja, alkantare in preostalega tekstila. Kupci bodo sami izbirali med materiali, zato je možnosti za osebno prilagoditev precej.
Kot da vse skupaj še ni dovolj, bodo najbolj zahtevni lahko v spletni konfigurator dodali paket Adventure. Kot že ime pove, ta prinaša kar nekaj na praske neobčutljivih zunanjih elementov, ki so dopolnjeni tudi v kabini. Vse z namenom vožnje po poteh, kjer razen pohodnikov in gorskih kolesarjev skoraj nikogar ni zaslediti. Vse to v zameno za skoraj okroglih sto evrskih tisočakov plus lokalne davščine, prevzem pa sledi v ne tako oddaljeni Monzi, kjer Militem domuje.

Blaž Likovič
foto: Militem

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button