AvtomobilizemNovice

Jeepov velikonočni safari je postregel s štirimi unikatnimi koncepti

Vsakoletni tradicionalni safari ponovno navdušuje s prikazom edinstvenih konceptov.

Jeep je na 58. letnem velikonočnem safariju Jeep Safari v Moabu v Utahu, ki poteka od 23. do 31. marca, predstavil štiri nove zanimive koncepte. Neverjetna terenska vozila in prave umetnine na kolesih, poudarjajo zavezanost znamke k inovacijam in razvoju zmogljivih strojev ter izpolnjevanju različnih potreb ljubiteljev vozil Jeep.

Prvi izmed konceptov je Jeep Wrangler Low Down, nekakšen duhovni poklon kultnemu konceptu Lower 40 iz leta 2009, katerega poganja zmogljivi 392 V8 motor in sedi na masivnih 42-palčnih pnevmatikah BFGoodrich Krawler za napad na blatne terene. Koncept se ponaša z značilno rdečo karoserijsko barvo Poison Apple Red, po meri izdelanimi karbonskimi odbijači ter elegantno notranjostjo s črnimi usnjenimi sedeži in unikatno instrumentno ploščo.

Nekoliko drugačen pristop je ubral Koncept Jeep Wrangler 4xe Willys Dispatcher, ki združuje retro oblikovne elemente s sodobno priključno-hibridno tehnologijo pogona. Opremljen je s 36-palčnimi pnevmatikami Super Traxion, aluminijastimi platišči v starinskem slogu in klasičnim vitlom Warn. V notranjosti Dispatcher ponuja mešanico obrabljenega sedlastega usnja in tkaninskih vložkov, skupaj z dodatki Jeep Performance Parts za dodatno udobje ter priročnost.

Kot tretji se je predstavil Jeep Gladiator Rubicon High Top, ki premika meje terenske zmogljivosti s svojo kovinsko zunanjostjo Ginger Snap, zajetnimi 40-palčnimi pnevmatikami BFGoodrich All-Terrain in robustnimi osmi Dana 60. Koncept se pohvali še s spremenjenim sprednjim odbijačem z vitlom Warn, stopniceami Rock Rail Power in sistemom za shranjevanje v nakladalnem prostoru poltovornjaka.

Četrti član unikatne konceptne družine je Jeep Vacationeer, v katerem so poskusili združiti visoko raven udobja in terenske zmogljivosti. Zunanjost je obarvana v čudovitem odtenku Spearminted, na vseh štirih koncih so 35-palčne pnevmatike BFGoodrich, za piko na i poskrbi edinstvena grafika z lesnim vzorcem, ki spominja na klasične modele Jeep Wagoneer. V notranjosti Vacationeer ponuja prostorno in razkošno notranjost z usnjenimi sedeži, ki jih je oblikoval priznani modni oblikovalec Kiel James Patrick.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button