AvtomobilizemNovice

Jeep Wrangler Willys 4xe: vstopnica v svet priključno-hibridnega Wranglerja

Wrangler je prejel Willys tretma s terenskimi okrepitvami in večjo oddaljenostjo od tal.

Jeep je ameriške kupce razveselil z novo ugodnejšo vstopnico v svet priključno-hibridnega Wranglerja, kateremu so pripeli legendarno ime Willys. Z zgodovinsko obarvanim Wranglerjem bodo brez dvoma pospešili prodajo tamkajšnjega najuspešnejšega priključnega hibrida.

S priključno-hibridnim Wranglerjem 4xe smo se že spoznali, saj je svojo prodajno pot začel tudi na naših tleh. Za pogon najbolj ekološkega Wranglerja skrbjo 2-litrski prisilno polnjen štirivaljnik in par elektromotorjev s skupno močjo 280 kW (380 KM) ter 637 Nm navora. Na krovu je tudi 17,3 kWh litij-ionska baterija, ki omogoča do 53 kilometrov električne avtonomije.

Precej bolj pomembne prednosti izvedenke Willys so Selec-Trac stalni štirikolesni pogon, vzdržljivi Dana 44 pogonski osi in 256 mm privzdignjeno vzmetenje, ki odklepa sposobnost prečkanja vode do globine 750 mm. Črno obarvana 17-palčna platišča so obuta v terenske pnevmatike, v enak odtenek so odeli sprednjo masko in dodali številne Willys okraske, ki v celoto povežejo robusten videz.

Standardno bo najugodnejši priključno-hibridni Wrangler opremljen z LED osvetlitvijo spredaj, Alpine ozvočenjem z devetimi zvočniki, gumijastimi tepihi, zadnjim diferencialom z delno zaporo in izdatno zaščitenim podvozjem. Wrangler Willys 4xe je popolna kombinacija terenskih zmogljivosti in elektrifikacije, s klasičnim pridihom legendarnega vojaškega Jeepa. Še boljša bo njegova cena, saj bodo morali ameriški kupci zanj odšteti 53.995 evrov, precej manj od 73 tisočakov, na kolikor se 4xe ceni pri nas.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button