AvtomobilizemNovice

Jeep Wrangler 2024: osvežitev ikone med pristnimi terenci

Wrangler kljub prenovi ohranja svojo robustno dušo, a z bogatejšo tehnološko vsebino.

Jeep predstavlja prenovo najbolj ikoničnega člana terenske znamke, ki bo v sodobni podobi zapeljal tudi na evropski trg, kjer že nastopajo s predhodno različico in seveda preostalimi modeli, kot so novi Avenger, Renegade, Compass ter največji Grand Cherokee. Kljub prenovi ostaja Wrangler nezmotljivi retro obarvani terenec, pripravljen na najzahtevnejša brezpotja.

S prenovo krepijo legendarno zgodovino z neprekosljivo terensko zmogljivostjo in pristnim oblikovanjem, ki odseva čar predhodnikov. Dodatno so ga seveda okrepili z modernejšo tehnologijo, naprednimi pogonskimi sklopi in inovativnimi varnostnimi sistemi. Gre za manjšo evolucijo s katero zvesto sledijo preizkušeni formuli svobodnjaškega Wranglerja. Oblikovno so ga popestrili z novo masko, vendar še vedno s sedmimi pokončnimi režami, izbira sloga platišč je zrasla na 10 različic, v razponu od 17 do 20 palcev, okrepljena je tudi sposobnost odstranjevanja panelov za.

Modelno leto 2024 med najpomembnejše izboljšave šteje novo plavajočo zadnjo os Dana z redukcijskim razmerjem 100:1, nov tovarniški vitel Warn z največjo obremenitvijo 3.628 kilogramov in vlečno zmogljivost povečano na 2.268 kilogramov. Notranjosti so namenili več udobja in varnosti, za kar skrbita električno pomična sprednja sedeža, standardni 12,3-palčni informacijski zaslon na dotik z Uconnect 5 operacijskim sistemom, brezžična povezljivost s storitvama Apple CarPlay in Android Auto ter serijske zračne blazine v prvi ter drugi vrsti.

Na stari celini je mogoče Wranglerja kombinirati le s prisilno polnjenim 2-litrskim štirivaljnim bencinskim motorjem z 270 KM, ki bo svojo pot nadaljeval tudi po prenovi. Onkraj luže je izbira bogatejša, saj imajo na voljo 3,6-litrski V6 z 285 KM, mogočen 6,4-litrski V8 s 470 KM in nenazadnje okolju prijaznejšo 4xe priključno-hibridno različico s 375 KM ter 34 kilometri električnega dosega, s katero naj bi se predstavili tudi na našem trgu. Jeep Wrangler bo z novim modelnim letom na voljo v izvedenkah Sport, Willys, Sahara, High Altitude, Rubicon in Rubicon 392. Naročila na območju severne Amerike so že začeli sprejemati, najhitrejši kupci se jih bodo razveselili že letos, ostali bodo prišli na vrsto naslednje leto.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button