AvtomobilizemNovice

Jeep s posebno serijo obeležuje 80. obletnico znamke

Veliko praznovanje ameriškega »džipa« s štirimi posebnimi modeli.

Čez lužo je Jeep s praznovanjem 80 let pustolovščin pričel že lanskega septembra, domačim kupcem so namreč ponudili posebno serijo vozil, s katero obeležujejo velik mejnik. Sedaj je napočil čas, da so zanimivo ponudbo pripeljali tudi v Evropo, vendar v nekoliko omejeni izbiri modelov. Medtem ko lahko v ZDA prav vsak model v družini opremimo z 80th Anniversary izvedenko, bodo pri nas ponudbo zastopali Renegade, Compass, Gladiator in Wrangler – duhovni naslednik originalnega Willysa, ki je navdahnil to serijo vozil.

Vsaka omejena izvedenka posamičnega modela je bila ustvarjena na podlagi najbolj popularne izbire, celotna četverica pa si deli unikatne podrobnosti v obliki »80th Anniversary« logotipov, granitno-kristalnih detajlov, oblazinjenja z diamantnim vzorcem, sivih šivov in dodatkov armaturne plošče v črnem visokem sijaju. V talne obloge in naslone sedežev so všite silhuete prvega Jeepa, prav tako niso pozabili na svež set 18-palčnih platišč. Tehnološko bogatejša oprema prinaša serijsko sprednjo in zadnjo osvetlitev v LED tehniki, informacijski sistem z zaslonom premera 8,4- in 10,1-palcev s storitvijo Uconnect ter digitalnim radiem. Paket posebne edicije bomo lahko obkljukali v kombinaciji z vsemi pogonskimi sklopi, morda najbolj zanimivi bodo 4xe priključni hibridi, ki so skoraj pred vrati.

Posebna serija vozil je le ena izmed novosti, ki jih je za letošnje leto pripravil Jeep. Svojim strankam namreč predstavljajo program Jeep Wave, ki bo nudil dva brezplačna servisa, pomoč na cesti in povabila na različne prihajajoče dogodke. Brezplačni servisi bodo pripadali tudi kupcem hibridnega Wranglerja 4xe, pričakovanega za letošnje poletje. Morda največja atrakcija leta pa bo nova generacija Compassa, o kateri je znano le, da bo precej evropska in izdelana v italijanski tovarni Melfi.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button