AvtomobilizemNovice

Jeep Renegade in Compass z novim motorjem e-Hybrid

Jeep širi elektrifikacijo s hibridnim pogonskim sklopom za modela Renegade in Compass.

Prav oba Jeepova križanca sta že na voljo s priključno-hibridnim sklopom 4xe, edinim elektrificiranim motorjem, a sedaj se ponudba širi s klasičnim hibridnim motorjem e-Hybrid, ki priključno plat zamenjuje z manjšo baterijo in manjšim elektromotorjem.

Pri obeh modelih bo električna polovica sodelovala z 1,5-litrskim štirivaljnim turbobencinskim motorjem, ki proizvede 130 KM in 240 Nm navora. Moč se preko sedemstopenjskega samodejnega menjalnika prenaša izključno na sprednji kolesni par. Hibridno nalogo bo opravljal elektromotor z 20 KM, v povezavi z manjšo baterijo in 48-voltnim električnim sistemom.

Jeep še ne razkriva dejanskih številk ekološkega napredka z novim hibridnim sistemom, vendar obljubljajo 15 odstotno zmanjšanje porabe v primerjavi s predhodnim klasičnim bencinarjem, bosta pa v okolje spustila manj ogljikovega dioksida. Renegade e-Hybrid je nameril 130 g/km, večji Compass pa največ 140 g/km.

Novi hibridnim sistem ne prinaša le električno asistirano vožnjo, temveč tudi neopazno popolno zaustavitev delovanja motorja na notranje izgorevanje med jadranjem, za kar poskrbi mali elektromotor. V primeru napolnjene baterije, bosta oba modela štartala v neslišnem načinu in se prvih nekaj metrov premikala le na električno energijo, prav tako bo aktiviran enak vozni način pri nizki hitrosti in manevriranju.

Kompaktni križanec Renegade e-Hybrid bo na voljo v dveh okusih, z višjim paketom S in v novi podobi Upland. Slednja prinaša svežo zunanjo podobo v dveh barvnih odtenkih, črno obarvano streho, 17-palčna platišča in črn detajl na pokrovu motorja. V notranjosti se Upland ponaša z razširjeno uporabo trajnostnih materialov in sedeži odeti v Seaqual – tekstil iz recikliranih plastenk iz sredozemskega morja. S paketom Upland bo mogoče opremiti tudi večjega Compass e-Hybrid, obenem bodo na voljo še paketi Longitude, Limited in S.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button